Naši ciljevi su prije svega REALNI

Kao što nam se i način rada temelji na najsuvremenijim stručnim spoznajama iz područja nutricionizma, medicine i srodnih grana nauke, tako su nam i ciljevi kod tretmana pojedinog klijenta vođeni upravo navedenim spoznajama.

Ukoliko se radi o tretiranju prekomjerne tjelesne mase ili pretilosti svjesni smo da tempo gubitka kilograma nije jedan i isti kod svakog klijenta. On ovisi o nizu činjenica, kao što su početna tjelesna masa, dob, spol, genetski faktori kao i eventualne bolesti koje klijent ima.

Ne nudimo vam praškove niti čudotvorne tablete od kojih ćete u rekordnom roku smršaviti rekordan broj kilograma. Ne natječemo se sa marketinškim ponudama tog tipa, kojih je iz dana u dan na tržištu sve više. Upravo zato što znamo da je to proces koji zahtjeva svoje vrijeme. Svjesni smo činjenice da se nismo udebljali u par dana ili tjedana, nego da se radi o poremećaju cjelokupnog metabolizma koji se razvijao postepeno, kroz duži niz,najčešće godina. Dugo smo mučili organizam nepravilnom prehranom koja je u konačnici rezultirala poremećajem metabolizma koji se između ostalih simptoma i znakova bolesti manifestira i debljinom kao najuočljivijim znakom poremećaja.

nutrimediko 3
nutrimediko 4
Vrijeme je za postepenu promjenu prehrambenih navika,koja će isto tako postepeno organizmu dati vremena da se najprije oporavi od dugotrajnih toksičnih učinaka pojedinih namirnica koje smo uobičavali konzumirati, a nakon toga okrenuti smjer djelovanja metabolizma u suprotnom pravcu,ne više u smjeru razvoja mnogih kroničnih bolesti,nego u smjeru ZDRAVLJA.

Samo takvim pristupom, koji se bazira na trajnim promjenama prehrambenih navika, rezultati mogu biti DUGOROČNI odnosno TRAJNI.

„Instant rješenja“ poput praškova, tableta ili kapsula za mršavljenje ne nude trajne rezultate, upravo zato što ne djeluju na uzrok poremećaja, a to su loše prehrambene navike. To možda može suprimirati osjećaj gladi, no koliko dugo i je li to uopće poželjno, prirodno i zdravo za naš organizam?

Prije ili poslije organizam će se ponovo pobuniti, kao što je to već toliko puta učinio u alarmantnom obliku kao što je debljina i zamolit vas kao njegovog vlasnika da se o njemu pobrinete ZDRAVO, JEDNOM i ZAUVIJEK, a to je jedino moguće trajnim promjenama prehrambenih navika.